021-345.41.10 office@dipet.ro

Ventilatoare

          Ventilatoarele sunt compuse din motor, rotor si pale si rolul lor este de a oferi un flux continuu de aer sau gaz, la o anumita presiune, fara a modifica semnificativ densitatea.

         Ventilatoarele, indiferent daca sunt montate pe perete, tubulatura sau sunt mobile, pot lua diferite forme si pot avea diferite marimi. Ventilatoarele pot functiona de la cele mai mici, pana la cele mai mari viteze, iar performantele acestora pot fi de asemenea diferite.

        Cea mai importanta functie a unui ventilator este, prin urmare, sa mute un volum relativ mare de aer sau gaz la presiuni suficiente pentru a invinge rezistenta sistemelor la care sunt atasate. Performantele aerodinamice ale unui ventilator, in ceea ce priveste presiunea generata in functie de viteza debitului de aer sau gaz si in functie cat de eficient a fost efectuat acest lucru, sunt ceea ce diferentiaza un tip de ventilator de altul.

        Principalele categorii de ventilatoare sunt urmatoarele: ventilatoare axiale, ventilatoare centrifugale, ventilatoare de tip "jet fan", ventilatoare in linie, ventilatoare de desfumare,ventilatoare ATEX pentru medii speciale, ventilatoare de acoperis tip "turela".