021-345.41.10 office@dipet.ro

Uniflair - Plenum Direct Free-Cooling

Plenumurile Direct Free- Cooling sunt capabile să introduca aer proaspăt din exterior 100%, atunci când temperatura aerului ambiental poate susţine singura sarcina de răcire si temperatura corespunzatoare.

Răcire directa prin Free-Cooling generează economii semnificative, deoarece în anumite locații ( zonele muntoare )operatorii centrelor de date il pot folosii multe ore pe zi, fără a fi nevoie de răcire mecanică ( care este foarte costisitoare.)

Plenumul de răcire directa . poate sa să fie montat la partea superioară a unității (pentru unitățile cu refularea in JOS) sau la la partea inferioară a unității (pentru unitățile  cu refularea in SUS ).

Plenum este prevzut pe fiecare sectiune de aspirație / refulare cu dampere actionate cu servomotoare controlate  de cpntrollerul unitatii de climatizare.

Unitatea de climatizare profesionala , echipata cu plenum Free Cooling , are un set de senzori care măsoară temperatura aerului exterior dar și temperatura și umiditatea aerului cald din camera de server.

Un software special gestionează deschiderea celor două dampere în funcție de temperatura aerului  exterior și temperatura aerului evacuat, în scopul de a maximiza orele de functionare fara racire mecanica.